sobota, 15. oktober 2016

Europa donna

Tokratni izziv pri Craft-alnici je namenjen ženskam. Mesec oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk. Europa donna je neprofitna organizacija, ki povezuje zdrave ženske, bolnice z rakom dojk, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji v boju proti raku dojk. Izziv je namenjen izdelovanju voščilnic za dobrodelni namen. Tema izziva so roza novoletne voščilnice. In ker sem ravno v fazi barvanja, sem seveda izbrala štampiljko punčke v roza barvah :)


Nastala je tresočka v roza odtenkih. Sama nisem ljubiteljica roza barve, zato sem jo malo omilila s sivo in belo barvo. Punčka je pobarvana z akvarelnimi barvicami (moja nova odvisnost :). Za novoletno vzdušje so dodane bunkice ter napis.






Na koncu so te nenavadne barve za novoletno voščilnico izpadle prav zanimivo...


Bodite zdrave! :)

Voščilnico prijavljam na:

petek, 14. oktober 2016

Ko me inspirira...

Tokratna voščilnica je dobila inspiracijo v trenutnem letnem času - jeseni. Kot "papirčkarica" sem trenutno začela novo avanturo... barvanje z akvarelnimi barvicami. Nikoli nisem bila kaj preveč navdušena nad štampiljkami punčk in barvanja le-teh. Ampak kot se reče: zarečenega kruha se največ poje! ;) Najbolj všeč mi je stil punčk Gorjuss. Naj vam zaupam, da sem v zadnjih dveh tednih iz ene v moji kolekciji napredovala na 9! (še dobro, da so akcije...) Že nekaj časa občudujem Distress markerje, ampak zaenkrat so prevelik finančni zalogaj, zato sem se odločila, da poskusim z barvicami. In moram priznati, da mi je končni videz kar všeč.


Punčko sem odtisnila z Archival ink coffee in nato pobarvala z akvarelnimi barvicami. Srčke in zastavice sem poudarila z Glossy accent, dodala rožice, pentljo iz vrvice ter zvezdico. Napis sem embosirala z belim prahom. Srček je pobarvan z Distress inki ter nato pošprican z vodo.



In kot pravijo: vaja dela mojstra! :)

Voščilnico prijavljam na:

sreda, 5. oktober 2016

Brrrr, mrzlo!

Punce iz Craft-alnice so za tokratni izziv izbrale tematiko Oblačila. A ravno za prejšnji izziv sem naredila voščilnico v obliki jopice in ker se kot "prava ustvarjalna duša" nočem ponavljati, sem ostala brez ideje. Vdala sem se v to, da bom tokratni izziv pač izpustila zaradi "krize idej" :)
Oktober je tu in z njim so prišle seveda tudi nižje temperature. Odpravila sem se v trgovino z oblačili, kajti moj sin raste tako hitro, da so mu pred nekaj meseci kupljene trenirke seveda prekratke (nisem edina s to težavo, kajne?). Med brskanjem opazim, da so trgovine že založene s pravo zimsko garderobo. In na policah zagledam.... zimske kape! Zadnje čase kape niso navadne kape, ampak so opremljene s krznom, raznimi dodatki in seveda - bleščicami. Ne bom niti govorila, da se mi je takoj prižgala žarnica nad glavo (ni mišljeno prava žarnica, ampak da se mi je posvetilo v glavi ;)... :D
Takoj, ko sem prišla domov, je nastalo tole:


Iz papirja z vzorcem volne sem izrezala kapo, nato sem izrezala še osnovo voščilnice. Spodnji del kape sem s pomočjo plošče za utore ročno embosirala.


Iz volne sem izdelala cof, katerega sem privezala na vrh voščilnice. Napis "Čestitke" sem izrezala iz bleščečega srebrnega papirja s pomočjo šablone Najlepšega para. Prilepila sem ga na papir, tako da zgleda kot našitek na kapi.


In ker mi je bila kapa malo prazna, sem dodala srebrne kristalčke. Prava kapa za kakšno najstnico... ;)


Lep dan in oblecite se, da vas ne bo zeblo... ;)

Voščilnico prijavljam na: